Christian 4.

Christian 4. blev født i 1577 og var konge fra 1588 (kronet i 1596) til 1648. Han er dermed den regent, der har regeret Danmark i længst tid. Under hans regeringstid blev store og kendte bygningsværker som bl.a. Rundetårn og Børsen bygget, men krigene på hans tid forarmede og formindskede Danmark.

Det er måske lidt fjollet, men hvad skriver Christian d. 4. mon på sin mobil?

Evaluering - og lidt sjov...

Er det rigtigt at George Washington var inviteret til Christian d. 4.s kroningsfest - og hvor mange børnepenge skulle overføres på MobilPay hver måned? Mon ikke disse udsagn skal faktatjekkes? Denne opgave er tiltænkt som en evaluering af et længerevarende forløb om den længst regerende konge i Danmarks historien. Til opgaven er også et lærerark med facitliste og relevante links.

Der er fester - også er der den kroningsfest som Christian 4. arrangerede...

Fest, kroner og musik

Næppe nogen dansk konge er mere berømt - og berygtet - end Christian den 4. Som blot 19-årige blev han konge og netop kroningsfesten og den unge konges krone ser vi nærmere på i denne opgave. Desuden skal eleverne lave en ny og mere tidsvarende kongesang. Læs mere om denne og de andre opgaver på lærerarket også er der vist kun tilbage at ønske god fest!