Selvom jeg ofte har rodet mig ud i ting jeg ingen forstand har på, er det også blevet til et par bogudgivelser, som tåler dagens lys.
Nedenfor er et par af de bøger, kurser og meget andet jeg er mest stolt af.
Mit første blogindlæg rejser spørgsmålet om, hvorvidt en kinesisk fuckfinger kan bruges i samfundsfagsundervisningen. Indlægget kan læses her.
14. april 2023 kunne jeg skrive blogger på mit CV! Jeg er blevet bedt om, at skrive et par indlæg til historie- og samfundsfag hver måned. Derfor kan du på Folkeskolen nu følge og kommentere mine skriverier. Fælles for disse indlæg er, at de tager udgangspunkt i vores hverdag som lærere. Og hey. Har du en idé til noget jeg burde skrive om, må du endelig kontakte mig enten på mail (historiefidusen@gmail.com), telefon (9153 6490), brev-due eller noget helt fjerde.
PowerPointet indeholder to helt konkrete forløb om slaveriet og Den kolde Krig. Desuden linkes til instruktionsvideoer til hvordan man kan lære at tegne - og det kan alle.
Svaret på det spørgsmål er et klart JA! Den 28. juni var jeg i Sønderborg, hvor en håndfuld af kommunens historielærere fik set tre konkrete forslag på, hvordan grafisk facilitering kan bruges - også selvom man, ligesom jeg, ikke er i nærheden af at kunne tegne. Kontakt mig gerne, hvis du er blevet nysgering på dette spørgsmål.
Første udgave udkom i slutningen af september 2019, men meget er sket siden. Derfor udkom 2. udgave i starten af 2025. Bogen kan du i øvrigt også købe her.
Sammen med bl.a. min lærermester Henning Brinckmann er jeg medforfatter til bogen om Danmarks dybeste hemmelighed. 60 meter under jorden et sted i Rold Skov ligger ét af landet mest imponerende bygningsværker. Herfra skulle Regeringen og Kongehuset lede landet i tilfælde af, at Den kolde Krig blev varm.
Det og meget mere kan der læses i bogen "Den kolde Krig og REGAN VEST. Bogen har folkeskolens ældste klasser og gymnasieelever som primær målgruppe, men alle kan med fordel læse den. Se mere om bogen under Murens fald.
Bogen blev positivt anmeldt i Folkeskolen i starten af 2018. Denne anmeldelse kan læses her.
Bag den meget lidt sexede titel gemmer der sig et bud på, hvordan undervisningen i de tre kulturfag kan foregå.
Jeg tog mig af delen omkring historie, hvor man bl.a. kan læse om selve fagets hvad, hvordan og hvorfor, kildearbejde, kronologi, historiebrug samt tilrettelæggelse af prøverne. Hvor utroligt det end lyder er der stadig enkelte eksemplarer tilbage på forlaget lager. Et - eller flere - kan købes her.