Kejser Augustus

Augustus betragtes som Romerrigets første kejser. Han formåede at skabe en overgang fra den republikanske styreform til et kejserdømme, der fik en levetid på mere end 300 år. Dette enorme rige har haft uvurderlig betydning for den europæiske historie, ligesom det har været et forbillede for senere imperier. 

Far har fået et forklæde fra Rom! Nu kunne man måske tro opgaven handler om pizzaer, men det er Colosseum der er omdrejningspunktet for denne noget anderledes historieopgave.  

Fars fede forklæde

Har kejser Augustus været i Colosseum? Det er det sidste spørgsmål i denne noget anderledes historieopgave. For, nej. Kejser Augustus er ikke hovedpersonen i denne opgave. Det er derimod det imponerende bygningsværk,  Colosseum - også fars forklæde fra Rom. Lyder det helt skønt for dine 3.-5. klasses elever, så frygt ej. Lærervejledningen kan hjælpe med forståelsen og kan det så virkelig passe at Colosseum brændte i 2010? Det kan man i hvert fald se på YouTube... 

I Athen kan børn og barnlige sjæle købe Playmobil med de græske guder, sagnfigurer og helte. Gad vide hvad der ville ske, hvis LEGO gjorde det samme med de romerske mytologi? 

De romerske guder - i LEGO!

Lad  det være sagt med det samme. Dette er en  (meget) lille  opgave  - ja, faktisk er det kun et enkelt ark. Opgaven blev lavet i alt hast, eftersom min 4. klasse netop er ved at arbejde med de romerske guder. I grundbogen sammenlignes disse guder med både de græske og de nordiske guder. Da jeg samtidig lige havde været i Athen, og set hvor meget Playmobil der findes omhandlende oldtiden besluttede jeg mig for, at lave denne lille opgave.

I opgaven er eleverne ansat hos LEGO, og der skal udvikles samlesæt til tre af de romerske guder. Lad eleverne undersøge lidt om deres gud, inden de skal tegne den. Helt urealistisk er opgave ikke, hvilket kan bevises ved at præsentere eleverne for både billedet ved siden af, hvor de græske guder og helte kan ses, men også vise dem, at Colosseum også kan bygges med LEGO.

Kejser Augustus er den stærkeste rolle, men kan alligevel blive slået - så pas på...

Historie-Stratego 

Kejser Augustus  er et af syv kanonpunkter , som findes i "Historie-Stratego".  Det er bevægelse i historie-undervisningen  for alle skolepengene, så se mere om spillet på lærerarket. Herefter skal du finde arbejdsark  og rollekort - også er det i løbeskoene.